top of page

BLOGG

Kära uppdragsgivare och läsare!


Här kommer nytt nyhetsbrev för oktober, med nya spännande nyheter och intressanta händelser!


ANSVAR SÄKERHET Trippel ackrediterat hos ID06

ANSVAR SÄKERHET är nu det enda företaget som är trippel ackrediterat hos ID06. 1. ID06 Arbetsplatskontroller: Vi var det första bolaget som ackrediterats att utföra ID06 Arbetsplatskontroller.

2. ID06 Skanning: År 2023 blev vi ackrediterade som ID06 partner för skanning som gör att vi kan skanna pass och nationellt ID samt uppehållstillstånd via skanner för att säkerställa identiteten för personer som saknar E-ID som behöver ett ID06-kort.

3. ID06 Applikation: Nu har vi även fått ackreditering som ID06 partner för Applikation som innebär att vi använder oss av ett digitalt verktyg i samband med arbetsplatskontroller som säkerställer att kontrollerna utförs på ett säkert och effektivt sätt.


Läs mer om ID06 ackrediteringar och partnerskap på ID06: Partners - ID06


ANSVAR SÄKERHET fick ett uppdrag från regeringens produktivitetskommision


Vi har fått i uppdrag av regeringens produktivitetskommission att skriva rapport om arbetslivskriminalitet, om hur oseriösa företag, vars företrädare medvetet bryter mot lagar och avtal påverkar möjligheten för seriösa bolag att bedriva verksamhet.

De seriösa bolagen slås ut och en förflyttning sker när seriösa företag pressas in den grå/svarta sektorn för att överleva samt att förekomsten nu är så omfattande att det blivit samhällshotande. Uppdraget blir att analysera faktorer som påverkar produktivitetstillväxten samt lämna förslag för att höja produktiviteten i näringslivet och i den offentliga sektorn. Kommissionen vill därför belysa hur arbetslivskriminalitet, som svart arbetskraft, skattebrott, och avtalsbrott, liksom bedrägerier i flera branscher kan påverka produktivitet och tillväxt i den svenska ekonomin. Till hjälp att sammanfatta rapporten har ANSVAR SÄKERHET anlitat Hans Jeppson, tidigare statssekreterare, offentlig utredare, Byggmarknadskommissionen mm. Vi ser fram emot samarbetet med regeringen för att utveckla lösningar som kommer att bygga samhället och göra arbetslivet säkrare och tryggare för alla, ett bevis på att kvalitet alltid måste gå först i det dagliga arbetet med arbetsplatskontroller och granskning (bakgrundskontroll) av leverantörer/entreprenörer/företrädare.


Läs mer om uppdraget här: Ansvar Säkerhet får i uppdrag att skriva rapport om arbetslivskriminalitet - Aktuell Säkerhet (aktuellsakerhet.se)Nya skyltar mot arbetslivskriminalitet i vårt samarbete för #TryggaVitaSäkra arbetsplatser!

Vi är stolta över att berätta att vi, i samarbete med våra fantastiska uppdragsgivare Vacse, har skapat nya skyltar för att bekämpa arbetslivskriminalitet och främja en säker arbetsmiljö. Dessa skyltar är en central del av vårt åtagande för trygga arbetsplatser och en rättvis arbetsmarknad.


De nya skyltarna tydliggör regler mot arbetslivskriminalitet och informerar anställda och besökare om deras rättigheter och skyldigheter. Genom att sprida medvetenhet om dessa regler skapar vi en arbetsmiljö som är trygg, vit och säker för alla.

En viktig del av vårt initiativ är att främja rapportering om oegentligheter. Skyltarna ger tydliga instruktioner om hur man kan rapportera arbetslivskriminalitet anonymt och säkert. Ditt modiga steg mot rättvisa kan göra en verklig skillnad och hjälpa oss att skapa en arbetsmiljö fri från oegentligheter.


Vi är djupt tacksamma för stödet från Vacse och alla våra samarbetspartners. Tillsammans fortsätter vi att bygga en arbetsmiljö som är trygg, rättvis och säker för alla.VI FINNS FÖR ER!

Vi finns alltid tillgängliga och redo för att hjälpa er. Önskar ni komma i kontakt med oss gällande bakgrundskontroller, arbetsplatskontroller, upphandlingsstöd, rådgivning eller dokumentskanning kontakta oss på info@ansvarsäkerhet.se eller ring till +46 (0) 10 175 90 09.


VI ANSTÄLLER FLER


ANSVAR SÄKERHET växer. Vi söker fler till vår avdelning för arbetsplatskontroller.Du som vill jobba hos oss på ANSVAR SÄKERHET tycker att det är spännande att komma in i en snabbväxande verksamhet där dina erfarenheter och tankar hörsammas. Vi vill att du är med och utvecklar verksamheten.


Just nu söker vi:

Vi ser fram emot din ansökan och kallar löpande till intervjuer. Vi genomför bakgrundskontroller på de kandidater vi finner lämpliga för tjänsten.


OM OSS


ANSVAR SÄKERHET är ett privat gransknings- och säkerhetsföretag. Vårt team, inklusive analytiker i flera länder har lång och mycket specialiserad erfarenhet inom bakgrundskontroll, arbetsplatskontroll och analys av organiserad brottslighet.


Tillsammans med våra kunder skapar vi en transparent och socialt hållbar marknad, fri från svartarbete och arbetskraftsexploatering.
NYHETSBREV JUNI 2023Kära kunder, beställare och läsare! Här kommer nytt nyhetsbrev för sommaren, med nya spännande nyheter och intressanta händelser!


SEMINARIUM I SVERIGES RIKSDAG DROG FULLT HUS


Vi är överväldigade och glada över den otroliga succén kring vårt seminarium den 7 juni 2023!

Det var med stor glädje vi kunde meddela ganska snabbt att alla platser har blivit fullsatta inför evenemanget. Responsen från deltagarna har varit stor, och vi är tacksamma för det enorma intresset vi har fått. Att se att så många människor delar vårt engagemang och intresse för ämnet Arbetslivskriminalitet har verkligen bekräftat vikten av att skapa en aktiv dialog för kunskapsdelning och vidare diskussion. Syftet med detta seminarium var att bjuda in till diskussion kring vilka det är som arbetar svart, om det verkligen finns illegal arbetskraft i landet samt om den organiserade brottsligheten håller på att ta greppet om våra offentliga sektorer. Seminariet gav oss en stor motivation att fortsätta vår strävan efter att erbjuda högkvalitativa och lärorika evenemang. Vi är övertygade om att fortsatta evenemang kommer att vara en framgång och att det kommer att bli möten fyllda med insikt, inspiration och meningsfulla samtal. För de som inte lyckades få en plats den här gången, håll utkik efter kommande evenemang och möjligheter att delta. Vi kommer att fortsätta att erbjuda flera liknande tillfällen efter sommaren! Tack till alla som har visat engagemang och intresse för vårt seminarium.

Seminarium om arbetslivskriminalitet drog fullt hus - Aktuell Säkerhet (aktuellsakerhet.se)


TRÄFFA OSS I ALMEDALEN


Vill du träffa ANSVAR SÄKERHET i Almedalen?


Tips på programpunkter där du hittar oss:

- Torsdag 29 juni, klockan 09:00, Vakna med Säkerhetsarenan

- Fredag 30 juni, klockan 09:30, Hur motverkar man svart arbetskraft på byggarbetsplatserna?

- Fredag 30 juni, klockan 10:00, Amnesti för de papperslösa?


ANSVAR SÄKERHET:s grundare Jessica Löfström kommer att vara på plats och träffar gärna dig för att tala om arbetslivskriminalitet och hållbarhetsredovisningar som är förenliga med EUs kommande krav: - hållbara leverantörsled - hur man mäter och kvantifierar - GAP analyser mellan EUs kommande regelverk och er verksamhet - taxonomins ramverk

Det operativa arbetet som kommer krävas såsom

- arbetsplatskontroller

- bakgrundskontroller för utländska/svenska bolag och vad som skiljer mm.


Vill du träffa vår grundare Jessica Löfström och ta en diskussion kring arbetslivskriminalitet och/eller socialt ansvar under en fika eller lunch och varför inte vid en svalkande glass!

Kontakt: jessica.lofstrom@ansvarsakerhet.se, 070 774 87 58, tveka inte!


GLAD MIDSOMMAR!


Nu är sommaren äntligen här och vi på ANSVAR SÄKERHET önskar våra kunder, samarbetspartners, vänner och alla andra vi känner en riktigt glad midsommar. Det har för vår del varit en intensiv och lärorik vår med många nya uppdrag och givande möten. Från att utveckla och förbättra våra tjänster i vintras och våren till nya samarbetspartners med flera och nya utvecklingsmöjligheter, spännande föreläsningar och seminarier och mycket mer. Spännande tycker vi!

Nu ser vi fram emot att planera en utvecklings- och uppdragsfylld höst!


Vi vill passa på att tacka alla er som gör vårt arbete för trygga, vita och säkra arbetsplatser så viktigt och utvecklande. Ni gör detta möjligt!TITTA HIT ALLA NI SOM LETAR EFTER UPPSLUKANDE SOMMARLÄSNING!


Letar du efter en sommarläsning och dessutom är intresserad av den viktiga problematiken gällande arbetslivskriminalitet, skuggsamhället och svartarbete? Då du har hittat rätt! Du som tycker om att läsa samhällsreportage och vill fördjupa dig i det utbredda problemet med skuggsamhälle kan komma förbi vårt kontor, ta en fika tillsammans med vårt fantastiska team och hämta ett gratis exemplar av boken ”Vi, skuggorna: ett Sverige du inte känner till” av Elinor Torp.VI FINNS FÖR ER HELA SOMMAREN!


Även om det är sommar så finns vi alltid tillgängliga och redo att hjälpa er. Önskar ni komma i kontakt med oss under sommarperioden gällande bakgrundskontroller, arbetsplatskontroller, upphandlingsstöd, rådgivning eller dokumentskanning kontakta oss på info@ansvarsakerhet.se eller ring till +46 (0)10 175 90 09.

Vi finns för er hela sommaren!Vi finns för er hela sommaren!

1
2
bottom of page